113

började prata lite barn och så med Katarina på jobbet och började tänka lite att det är bara 113 dagar kvar nu. Shit :))
snart är vi nere på 100 och det är sommar och allt. behöver man säga att man längtar?

annars har vi nyss varit till leanders och fixat med mattor och så till badrummet så dom skulle höra av sig om tid :) så när martin kommer hem ifrån fisketuren ska vi beställa inredning till badrummet :) äntligen händer det något :)

söndag och ensam

gubben började jobba kl 20.00 idag så nu är man ensam igen, har redan smällt i mig resterna av chipsen som fanns kvar. Så typiskt mig. men äta måste man göra när man har tråkigt. haha.

så nu ligger jag och Zeke i soffan och degar oss, och gubben i magen bökar på. Och inne i vecka 24 är vi också.V24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen.

Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen.

Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

Så kul att sitta och läsa om vad som händer i kroppen och hur den lille mår. Ska till barnmorskan den 3;dje så då får vi höra hur han har det där inne iallafall :)


 

Idag känns det verkligen att man gick en lång vända igår, hela 5km. Haha! Faktiskt känns det som man gått flera mil, så imorse höll ja knappt på att komma upp ur sängen för min ischias sa lite stopp ett tag men jag jobbar på. Det är fredag och lugnare än lugnast kan man säga, skickade iväg alla ordrar igår till Norge så idag är det bara en kvar på Arendal som ska gå iväg, så vi får se när lastbilen backar in.

Annars slutar nog dagen vid 4 skulle jag tro, om jag inte somnar före. Kom hem vid 11 igår kväll så man är lite dö nu må jag säga. Och de andra här inne går nog vid 2, halv 3 skulle jag tro.

 

 

RSS 2.0